Skrivelser från Västerviks och Vimmerby kommuner om sjön Yxern

2016-08-02

Efter den senaste tidens diskussioner och larm om sjön Yxerns extremt låga vattennivå gjorde Västerviks och Vimmerby kommun två gemensamma skrivelser som skickades iväg under tisdagen den 2 augusti.

I skrivelserna, som riktades dels till Länsstyrelsen i Kalmar län och dels till Yxerns Regleringsföretag (ägt av Tekniska Verken i Linköping), vädjar kommunerna till mottagarna att agera omgående för att skydda miljön i och runt sjön Yxern. Bland bifogade filer hittar du skrivelserna.

Uppdatering 20160805

Västerviks och Vimmerby kommuner skickade torsdagen 4 augusti även en gemensam skrivelse till Regeringen genom Miljödepartementet. Även denna skrivelse, som innehåller all information om Yxern-ärendet inklusive den gällande vattendomen från 1938, finns bifogad bland relaterade dokument.