Förnyelse av kommunens logotyp

2018-01-10

bild med logotyp

Världen förändras och kommunen med den. Västerviks kommuns gamla logotyp och grafiska profil gjordes för en värld av trycksaker. Idag är det digitala kanaler som gäller och kommunen behöver anpassa sig till det nya. Kommunstyrelsen har gett ledningskontoret i uppgift att ta fram ett förslag som Kommunfullmäktige ska ta beslut om den 29 januari.

Kommunen passar samtidigt på att förnya sig genom att byta ut stadsvapnet mot kommunvapnet i logotypen. Detta för att tydligare kommunicera hela kommunen och inte bara staden. Västerviks kommun värnar om historien, men kommunen vill också ge bilden av en mer modern och framåtsyftande organisation som lever bland medborgarna.

Har du frågor eller funderingar kring grafiska profilen så kontaktar du kommunikationsstrateg Johan Jensen på HR och kommunikation, telefon: 0490-25 40 37