Ceremoni för nya medborgare på nationaldagen

2016-06-02

Västerviks kommun firar nytt svenskt medborgarskap på Sveriges nationaldag måndag den 6 juni.

Nya svenska medborgare bjuds in till att delta i först en enskild ceremoni där kommunfullmäktiges ordförande Dan Nilsson talar och välkomnar var och en som ny medborgare. Därefter tågar alla gemensamt till Stadsparken i Västervik där kommunens ordinarie nationaldagsfirande anordnas med start klockan 15.00.

- En viktig dag där vi uppmärksammar och tackar de som har valt att bosätta sig i vår vackra kommun säger Dan Nilsson, ordförande i kommunfullmäktige.

Medborgarskapet förenar alla medborgare och står för samhörighet med Sverige. Den 1 april 2015 ändrades lagen om svenskt medborgarskap. Detta innebär bland annat att varje kommun minst en gång per år ska anordna en medborgarskapsceremoni.