Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Arbetsintegrerade politiska studier, 120 hp

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

Två glada studenter, en tjej med ljust hår och en kille med mörkt hår och glasögon som parkerar sin cykel utanför campuset.
Politik och politiska beslut – på såväl lokal som internationell nivå – påverkar och formar den sociala, ekonomiska och miljömässiga värld vi lever i. Programmet fokuserar på samhällelig förändring genom tillämpade politiska studier. I utbildningen bedriver du forskning i direkt samverkan med det omgivande samhället. Programmet genomförs i samarbete mellan Högskolan Väst och University of the Western Cape i Sydafrika.

AIL-utbildning i samverkan med samhället

Mastersprogrammet i arbetsintegrerade politiska studier är en ny unik tvåårig utbildning som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna arbeta inom en rad olika politisk-ekonomiska miljöer på lokal, nationell och internationell nivå.

Med utgångspunkt i ett arbetsintegrerat lärandeperspektiv inkluderar studierna fokusområden som:

  • utvecklingsfrågor och hållbarhet,
  • genus och jämställdhet,
  • politisk ekonomi, migration, segregation och integration,
  • kulturell mångfald, mänskliga rättigheter,
  • kommunikation, politiskt entreprenörskap,
  • strategi, policy och organisationsutveckling.

Under år två skriver du ett examensarbete där du genomför forskning i samverkan med en uppdragsgivare från civilsamhället, offentlig eller privat verksamhet där olika forsknings-, evaluerings-, analys-, och projektutvecklingsuppdrag ingår.

Programmet har avtal med ett större antal uppdragsgivare lokalt, nationellt och internationellt.Dessa uppdragsgivare inkluderar bland annat, kommuner, statliga organisationer, NGO:s och privata företag. Inriktningen på uppsatsarbetet bestämmer du tillsammans med din uppdragsgivare och högskolan.

Internationellt samarbete

Programmet ges i nära samarbete med University of the Western Cape i Kapstaden. Båda lärosätena bidrar i utbildningen och ger gemensamma kurser. Samarbetet ger dig också möjlighet att genomföra delar av utbildningen, inklusive examensarbete med uppdragsgivare, i Kapstaden med omnejd.

Arbetsliv

Efter examen kommer du att vara förberedd för arbete över kulturella och nationella gränser med att utveckla, implementera och leda projekt där politiska och ekonomiska frågor hanteras. Du kommer kunna arbeta med planering, projektledning, administration och analys inom offentlig förvaltning, diplomati, EU eller andra internationella eller nationella institutioner, likväl som NGO:s. En karriär inom den internationellt orienterade privata handels- och industrisektorn sektorn är också möjlig.

Sidan senast granskad den 14 september 2021
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun