Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

Bild på skateboard och två fötter med röda skorAtt förstå den skiftande betydelsen av barndom och ungdom och de olika förhållandena som formar, begränsar och främjar unga människors erfarenheter är nyckelaspekter av magisterprogrammet i barn- och ungdomsvetenskap. Syftet med programmet är att tillhandahålla de teoretiska och metodiska verktygen för att delta i, utveckla och förbättra aktiviteter och interventioner riktade mot barn och ungdomar.

Om utbildningen

Under programmet studeras barn och ungas lärande, utveckling och villkor i olika sammanhang, som exempelvis skola, familj och närsamhälle och i olika kulturella, nationella och internationella kontexter. Programmet bygger på idén om unga som aktiva och kompetenta i sina egna liv, och att de både influerar och influeras av sina sociala världar. Samtidigt påverkas och begränsas deras erfarenheter och handlingsutrymme, på olika nivåer i samhället av rådande maktförhållanden. Dessa förhållanden beskrivs och analyseras utifrån maktordningar relaterade till aspekter som genus, klass, etnicitet och funktionsnedsättning.

Utbildningen bygger vidare på studenternas tidigare kunskaper om barn och ungdomar och fördjupar och breddar i ett tvärvetenskapligt och tvärprofessionellt perspektiv.

Programmet vänder sig till dig som redan idag arbetar med barns och ungdomars kultur och fritid - som lärare, socialpedagog, psykolog eller inom vården, och till dig som vill jobba med dessa frågor i ditt framtida yrke. Därmed är syftet med programmet att tillhandahålla de teoretiska och metodiska verktygen för att delta i, utveckla och förbättra aktiviteter och interventioner riktade mot barn och ungdomar. Då programmet delvis samläses med det internationella masterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap tas också ett internationellt perspektiv på de frågor som behandlas.

Läs mer om barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram

Sidan senast granskad den 24 augusti 2021
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun