Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Handledning inom förskole- och lärarutbildning, 7.5 hp

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

Bild på tre personer som sitter vid ett bord med mycket pennor och papper
Den här kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli VFU-handledare, där du tar emot VFU-studenter som läser till förskollärare eller till lärare.

I kursen behandlas teoretiska perspektiv på handledning och handledarrollen. Praktiknära handledningsstrategier utgör också en del av kursinnehållet. Dessa teorier och strategier används för att förstå och hantera olika handledningssituationer. Kursen belyser och synliggör förskollärares och lärares eget yrkeskunnande i syfte att problematisera detta i kommande handledningssituationer.

Handledarens formella bedömningsuppdrag diskuteras utifrån formuleringar i gällande centrala och lokala direktiv. Detta knyts sedan till vad den delen av handledningsuppdraget innebär i praktiken. Olika etiska aspekter och förhållningssätt diskuteras och analyseras för att förstå de utmaningar som handledning innebär.

Start: Höst 2021
Studietakt: 12% (åttondelsfart)
Studieform: Kursen har två obligatoriska träffar men erbjuder även möjligheten att delta vid tre ytterligare närvarotillfällen. Det innebär en möjlighet att se föreläsningar och ta del av seminarier och uppgifter via en digital lärplattform.
Behörighetskrav: Förskollärarexamen, lärarexamen, examen avsedd för fritidshemmet, yrkeslärarexamen eller folkhögskollärarexamen.

Så fungerar det

För dig som är lärare i Västerviks kommun och vill läsa kursen, kan du du studera på hemmaplan och samtidigt ha möjligheten att använda Campus Västervik som:

  • studieplats
  • låna dator
  • göra utskrifter
  • göra grupparbeten med studiekamrater,
  • använda vårt bibliotek med kurslitteratur
  • få stöd av Campus egen koordinator för lärarutbildning, som finns på plats hos oss för att svara på dina frågor och funderingar.
Sidan senast granskad den 14 september 2021
Innehållsansvarig: Beatrice Ström

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.30
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.30 - 12.30

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun