Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om våra webbkakor

Hemvändaren Hanna bytte yrke genom Campus Västervik

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun

2022-06-03

När tidigare teckenspråkstolken, Hanna Lind, flyttade tillbaka till Västervik blev hennes jobbsituation svårare. Hon beslutade att utbilda om sig till sjuksköterska på Campus Västervik och kan i dag välja bland många spännande jobb i kommunen.
– Det är en fantastisk möjlighet, säger Hanna Lind.

Västervik är unikt i landet med sitt stora utbud av utbildningar på eftergymnasial nivå, genom Campus Västervik. Här kan du bland annat bli lärare, socionom, sjuksköterska eller systemutvecklare, gå specialistutbildningar och kurser. Utbudet av program och kurser har ökat markant de senaste åren. Och de är efterfrågade av arbetsmarknaden, vilket innebär att nästan alla får jobb i kommunen efter sina studier. Campus Västervik lockar många olika sökande. Såväl unga som vill utbilda sig men kunna bo kvar som yrkesverksamma ute efter en ny karriär eller kompetensutveckling och dessutom inflyttare som vill starta ett nytt liv i Västervik.

Hanna Lind, i dag 42 år, flyttade 2010 till Västervik från Linköping med man och barn. Till en början var hon kvar på jobbet som teckenspråkstolk i Linköping.

– Ungefär ett halvår pendlade jag till jobbet i Linköping men det fungerade inte så bra, berättar Hanna Lind. Jag förstod att det inte var en hållbar lösning.

Bytte karriär

Tanken på att byta karriär fanns sedan tidigare. Hanna ville gärna bli sjuksköterska och få möjlighet att jobba mer aktivt med människor. Men att hon kunde utbilda sig på hemmaplan, på Campus Västervik, kände hon först inte till.

– Det fick jag reda på av en slump. Men jag sökte och kom in! Jag blev positivt överraskad av hur väl omhändertagna vi studenter blev på Campus Västervik.

Flera valmöjligheter

Under utbildningen gjorde Hanna Lind praktik inom olika verksamheter i kommunen. Det gav henne en god överblick av branschen. Efter flera års arbete, bland annat på Västerviks sjukhus och en vårdcentral, var det dags att sätta sig vid skolbänken på Campus igen. Den här gången för att läsa till specialistsjuksköterska med inriktning distriktssköterska samt barn och ungdom. I dagsläget står Hanna inför flera valmöjligheter när det gäller arbete. Ett läge som hon inte kunde förutse som nyinflyttad.

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna studera på Campus Västervik, oavsett ålder och var du befinner dig i livet. För mig har det inneburit en frihet i livet och möjlighet att bo här i Västervik, säger Hanna Lind.

Vill du studera på Campus Västervik?

Se vårt utbud av utbildningar och kurser

Kontakta oss

Receptionens öppettider

Måndag - Torsdag 07.30 - 16.00
Fredag: 07.30 - 15.00
Lunchstängt: 11.45 - 12.45

Telefon

0490 - 25 40 90 

Besöksadress

Östersjövägen 8

Postadress

593 32 Västervik

Kontakta Västerviks kommun