Västerviks kommun firar sina nya medborgare på nationaldagen

2018-06-04

Onsdag den 6 juni firar Västerviks kommun de invånare som fått svenskt medborgarskap under 2017 med en speciell ceremoni. Kommunfullmäktiges ordförande Dan Nilsson håller tal och välkomnar var och en till sitt nya medborgarskap.

Firandet äger rum på Västerviks Teater & Konferens. Förutom tal och utdelning av diplom blir det tårtkalas, musik av elever från folkmusiklinjen på Gamleby Folkhögskola, långdans, ansiktmålning, samt dans av Kulturskolans vuxengrupp. långdans.

Efter firandet tågar alla nya medborgare gemensamt till Stadsparken i Västervik, där kommunens ordinarie nationaldagsfirande startar klockan 15.15.

- Med denna ceremoni vill vi uttrycka vår glädje och tacksamhet över att dessa personer valt att bosätta sig i vår kommun, säger Dan Nilsson, ordförande i Kommunfullmäktige, som fortsätter:
- Vi satsar på att öka befolkningen i Västerviks kommun och arbetar intensivt med frågor som rör integration. Därför känns denna ceremoni som ett bra initiativ.

• Tid: Ceremonin startar klockan 13:00 den 6 juni.
  • Plats: Västerviks teater & konferens, Spötorget 1 Västervik

OBS! Ceremonin är inte öppen för allmänheten utan är endast för inbjudna gäster.