Pressmeddelande: Camilla Janbring blir Västerviks kommuns företagslots

Sociala medier, webb, intranät
sara.nordling@vastervik.se

2018-09-14

Camilla Janbring heter Västerviks kommuns nya företagslots, hon kommer närmast från Västervik Framåt AB där hon arbetat som verksamhetsområdeschef för företagsutveckling.

- Från Västervik Framåt har Camilla stor vana av att jobba gentemot näringslivet och kommunen med de förutsättningar som en politiskt styrd organisation har, säger Ulf Kullin – förvaltningsledare och tillika näringslivschef i Västerviks kommun.
- Hon har även många andra nyttiga erfarenheter och kompetenser: utbildad processledare, fastighetsmäklare, diplomerad marknadsekonom och utbildad i stridsledning i marinen. Camilla har också drivit egna företag och har erfarenhet som kommunikatör och marknadsstrateg från Gunnebo Industrier och Kalmar Lantmän.

- Det har varit mycket stort intresse för den nya tjänsten och vi har haft goda förutsättningar att finna en riktigt bra kandidat. Camilla är som klippt och skuren för uppdraget med lång och gedigen erfarenhet från företagsutveckling, säger Ulf Kullin och avslutar:
- Med ett svårslaget nätverk inom Västerviks näringsliv har Camilla mycket god förståelse för företagarnas vardag och förmågan att kunna ge de perspektiv som både företagarna och kommunmedarbetarna behöver för att lyckas tillsammans.

- Jag är stolt och glad över den här möjligheten, säger Camilla Janbring själv och fortsätter:
- Nu ser jag verkligen fram mot att börja första december och skapa en så bra lotsfunktion som jag bara kan.

Fakta företagslots:

Den nya lotsfunktionen är en del i Västerviks kommuns näringslivsstrategi som beslutades senhösten 2017. I rollen som företagslots kommer Camilla att vara länken mellan företagarna och kommunen, både i utvecklings- och myndighetsutövningsfrågor. Lotsfunktionen ansvarar för att ge företagarna bättre och mer adekvat service genom att förmedla förutsägbarhet och rätt förväntningar. Funktionen ska också effektivisera processer genom att samordna företagarnas ärenden inom kommunkoncernen i tät samverkan med utföraren av de upphandlade övriga näringslivstjänsterna som erbjuds på uppdrag av kommunen.

Kontakt kring frågor om webb, press och extern kommunikation

Kontakta kommunikatörerna