Pressmeddelande: Lunchföredrag om affärsnytta med mångfald och mångfaldssmart rekrytering kallat #Diversifyordie

Kontakt kring frågor om webb, press och extern kommunikation

Kontakta kommunikatörerna

Johan Jensen, strategisk kommunikatör
johan.jensen@vastervik.se

Fredrik Blom, kommunikatör
Press
0490-25 40 19, 0702-19 50 92
fredrik.blom@vastervik.se

Phia Bergdahl, kommunikatör
Grafisk profil, webb
phia.bergdahl@vastervik.se

Sara Nordling, kommunikatör
Sociala medier, webb, intranät
sara.nordling@vastervik.se

2018-10-03

Västerviks kommuns verksamhet för flyktingmottagning och integration och Västervik Framåt AB arrangerar en lunchföreläsning 11 oktober på Stadshotellet med temat "Affärsnytta, risker och möjligheter med inkludering och mångfaldsrekrytering”. Målgruppen är kommunens företagare.

Föreläsningen har fokus på varför företagsledare bör vara bekanta med dels lagar, regler och de globala målen/Agenda 2030, dels affärsnytta, risker och möjligheter med hur man hanterar frågor som inkludering, mångfald och rekrytering vad gäller till exempel employer branding, kandidaters och kunders krav.

- Många av våra företag har lyckats ta vara på de nya utrikesfödda kompetenserna i vår kommun. CNH i Överum, både Kustcamp i Gamleby och Västervik Resort AB och inte minst socialförvaltningen i Västerviks kommun är färska exempel, säger Thomas Eriksson, VD på näringslivsbolaget Västervik Framåt AB. Han fortsätter:
- Vi vill ge fler möjlighet att få en förståelse för affärsnytta med mångfaldsrekrytering och bjuder in till en matnyttig och inspirerande lunchföreläsning. Tillsammans med Västerviks kommun har vi bjudit in Magdalena Nour, VD på MINE, Sydsveriges största nätverk för mångfaldssmarta företag med bas i Skåne.

• Dag: Torsdag 11 oktober
  • Tid: Klockan 12:00 (lunch klockan 11:30)
  • Plats: Best Western Plus Västerviks Stadshotell, Västervik
  • Anmälan på vastervikframat.se/diversifyordie/
    (Föreläsningen kostnadsfri, vi bjuder på en lunchwrap och dryck.)

”Mångfald ska förknippas med utveckling!

MINE är Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Verksamheten arbetar utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv där mångfald kopplas till organisationsutveckling och affärsnytta. MINE står för Mentorship, Inspiration, Networking och Education och det är dessa fyra grundpelare som vår organisation vilar på. MINE bildades 2003 av representanter från det skånska näringslivet i samarbete med Malmö stad, Malmö högskola och Malmö FF. Visionen var ett Malmö där arbetsgivare tog till vara på möjligheterna med ett mångkulturellt samhälle. Större etnisk mångfald i näringslivet skulle gynna alla, såväl företag som offentliga aktörer i regionen.
Nu, tretton år senare, jobbar vi vidare mot ett inkluderande arbetsliv där mångfald förknippas med tillväxt, i Malmö såväl som i övriga landet. MINE jobbar med attitydförändring, opinionsbildning, samt med praktiskt och konkret förändringsarbete för att öka mångfalden.”

Kontakt kring frågor om webb, press och extern kommunikation

Kontakta kommunikatörerna