Besök Bronsålderskusten - Västerviks kommun

Besök Bronsålderskusten

I Västerviks kommun (Tjustbygden) hittar du ett av landets mest framträdande bronsåldersområden. Här finns tusentals fornlämningar som utgör spår av bronsåldersmänniskornas liv.

Det vi idag ser ovan mark är främst gravar i form av rösen och stensättningar, men Tjustbygden är också ett av de största hällristningsområdena i norra Europa.

Vill du veta mer?

Ladda gärna ner broschyren i högerspalten om du vill veta mer eller ge dig ut i landskapet på bronsåldersspaning. I broschyren hittar du information om tillgänglighet, parkeringar med mera.

Sidan senast granskad den 1 juli 2016
Innehållsansvarig: Phia Bergdahl