Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Sätt i gång under Beredskapsveckan

2024-09-23

Björn Nordensten och Andrea Brändström.

Beredskapsveckan arrangeras vecka 39 varje år. Årets tema är ”Sätt i gång”, vilket vi kommer uppmärksamma genom att få fler av våra medarbetare att förbereda sig för en eventuell kris.

Kommuner utgör en värdefull del av det som är grunden för samhällets krisberedskap. Här drivs många verksamheter som måste fungera även under kriser, som exempelvis: äldreomsorg, vattenförsörjning, fjärrvärme, räddningstjänst och skola. Många inom kommunen är dessutom viktiga för krisberedskapen.

Att ha tänkt igenom och planera vad man ska göra om vattnet eller elen försvinner är en del i de kommunala verksamheternas beredskapsförberedelser. Det ökar våra verksamheters förmåga att stå emot och klara av en förändring, samt underlättar att återgå till det normala efter en händelse eller avbrott, säger säkerhetsskyddschefen Andrea Brändström.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, likväl som andra webbplatser med krisinformation, har sedan länge samlat råd till privatpersoner inom ämnen som till exempel hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor. Du som privatperson hittar råd om hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor här:

Råd till privatpersoner, MSB

Krisinformation.se

Prata med barnen Lilla Krisinfo

Beredskapsveckan leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och genomförs i syfte att sprida kunskap om beredskap till privatpersoner.

Sidan senast granskad den 23 september 2024