Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

2015 års kulturstipendium till Mustafa Saoud, hedersdiplom till Dag Jonasson

2015-05-12

Vid kommunstyrelsens sammanträde 11 maj beslutades vilka som ska tilldelas Västerviks kommuns kulturstipendium och hedersdiplom. Kulturstipendiet ges till Mustafa Saoud och hedersdiplomet till Dag Jonasson.

Mustafa Saoud, som arbetat som hemspråkslärare i 26 år är dessutom engagerad i många olika kulturella sammanhang. Bland annat inom skolan, ungdomsverksamheter och biblioteket. Just nu arbetar Mustafa med en bok som är tänkt ska användas inom svenska som andraspråk-undervisningen, samt inom svenska för invandrare. Boken riktar sig till nyanlända, den handlar om svenska traditioner och högtider och kommer att ges ut på flera språk. Kulturstipendiet som Mustafa Saoud tilldelas är på 12.000 kronor.

Dag Jonasson, nominerades till kulturstipendiet av en kommunmedborgare som ville uppmärksamma hans outtröttliga och aktiva arbete med musikarrangemang och utställningar på Musikbiblioteket i Västervik. Kommunstyrelsen beslutade att tilldela Dag Jonasson hedersdiplomet för förtjänstfulla insatser inom kulturområdet.

Både kulturstipendiet och hedersdiplomet kommer att delas ut i samband med firandet av Sveriges Nationaldag i Stadsparken i Västervik.

Sidan senast granskad den 12 maj 2015