Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.
Uppdaterad 21 november, 11:00

Varning för halka

Det är halt ute! Vi påminner om att ta det försiktigt när ni går, cyklar eller kör. Vi arbetar för fullt med halkbekämpning, både med salt och vid behov bergkross, för att hålla vägar och gångbanor säkra. Ta hand om dig! Varning för halka

Grundläggande kockutbildning

Genom att läsa grundläggande kockutbildning skaffar du dig yrkeskunskap för att jobba som kock inom både restaurang och storkök. Alla yrkesutbildningar sker i regional samverkan mellan Hultsfred Lärcenter, Vimmerby Lärcenter och Komvux Västervik.

Start/slut: Pågående utbildning

Studieort: Vimmerby

Studieform: På plats, dagtid. Studietakt 100%, 1 år

Studieuppehåll: Jul

Förkunskaper: Svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå (åk 9), matematik på grundläggande nivå/grundskolenivå

Ansökningsperiod: Ansökan är stängd för tillfället

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom restaurangbranschen. Du tycker om matlagning, ett högt tempo och har en kreativ sida. Du lägger även stor vikt vid att kunden är nöjd och tycker att kundbemötande och service är viktigt.

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du får lära dig grunder och fördjupning i kokkonst samt varuhantering och hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter. Efter utbildningen har du tillräcklig kompetens för att kunna arbeta som kock i både restaurangkök och storkök.

Du läser utbildningen på helfart under två terminer. I utbildningen ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att delar av utbildningen görs på ett företag som vi på skolan samarbetar med och de är förberedda på att ta emot dig som är studerande. På företaget finns det möjlighet att knyta kontakter, få en inblick i olika arbetsmoment och att möta arbetslivet på riktigt.
Här kan du läsa mer om arbetsplatsförlagt lärande 

Kurser som ingår i utbildningen:

  • Hygien, 100 p
  • Livsmedels- och näringskunskap, 100 p
  • Branschkunskap restaurang och livsmedel, 100 p
  • Matlagning 1, 2, 3, 100 + 200 + 200 p
  • Servering 1, 100 p
  • Service och bemötande, 100 p

Utbildningen är CSN-berättigad.

Kontakt:
Susanne Ekeflod
Studie- och yrkesvägledare
E-post: komvux@vastervik.se

 

Sidan senast granskad den 8 februari 2023