Workshops på Werkstan
Vårens workshops på Werkstan.
Januari
Knyppling för barn
11/1 Knyppling för barn och unga, fortsättning Thea Ö, Kajsa B, Lotta A Denna kurs är fullbokad.
Pilflätning
25/1 12.30-16.30 Pilflätning med Gunela Andersson Max 8 platser, Kostnad 400:- inklusive material. Här får du lära dig grunderna i pilflätning. Vi jobbar med färsk pil och flätar en enklare korg/fat utan handtag. Eller en strut till fågelmat/lök/blommor. Ta gärna med en egen sekatör.
Februari
Blanda egen glasyr
15/2 13-16 Blanda egen glasyr med Åsa Nilsson ”Eycraft”, max 12 platser Kostnad 250:- + materialkostnad. Denna workshop vänder sig till aktiva keramiker som(förmodligen) har egen ugn. Vi sätter oss in i kemin bakom lyckade glasyrer, gör några prover som vi sedan bränner.
Tenntrådsarmband
22/2 13-16 Tenntrådsarmband med Lotta Adre. Kostnad 400:- inklusive material. Max 10 personer. Lotta lär oss fläta en fyrfläta med tenntråd som vi sedan syr fast på ett läderarmband. Armbandet fästs med en liten renhornsknapp.
April
Dockhuvud
12/4 13-16 Dockhuvud, skulptur med Britt Marie Widén, 2 gånger. Kostnad 400:- + bestäm själva nästa datum. Britt Marie Widén har under många år gjort teaterdockor till Teaterskeppet
Träff 1.
Vi använder plastelina (ett slags modellera) och skapar en form, tex ett dockhuvud. Nästa steg är att täcka formen med flera lager papier-maché/gipsgasväv som måste torka flera dagar.
Träff 2.
”Papier-mache´-skalet” skiljs från formen. Efter flera moment i tillverkningen har vi ett ”dockhuvud” att fortsätta arbeta med.
Maj
Vildlera
10/5 10.30-14 Vildlera med Karolina Nilsson 350:- inklusive material
Karolina berättar om vildlera, alltså lera från vår egen natur. Var och hur kan man hitta och använda det. Du får skapa i ett kilo lera. Karolina visar olika tekniker och handleder den som vill. Ditt alster blir sedan bränt och glaserat.
Raku på Werkstan
Under våren ordnar Werkstan med rakubränning på Vårdträdsplan. Datum kommer senare.
Raku är en japanska keramikteknik där man hettar upp föremålen till 1000 grader för att sedan snabbt svalna av dem, då uppstår krackeleringar och spännande mönster.
För att vara med behöver du något/några keramikföremål som är skröjbrända. Vi har glasyr och allt annat som behövs. Ej för nybörjare!
Anmälan
För att anmäla dig till en workshop mailar du: asa.thaberman@vastervik.se. Först till kvarn gäller. Om inget annat anges håller vi våra workshops i lokalen på Kvarngatan 21.