Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Dialogen till cykelplanen är avslutad – och vinnaren korad!

2024-10-21

Först och främst; tack till alla er som bidrog till dialogen. Med gemensamma krafter samlade vi in över 400 nya synpunkter till kommunens framtida cykelplan!

Inför dialogen hade över 1000 brister identifierats längs med cykelvägarna i Västerviks kommun, och vi tog allmänhetens hjälp att hitta fler!

Alla som bidrog i dialogen till cykelplanen hade chansen att delta i utlottningen av en cirkulär cykel – helt i linje med det här hållbarhetsprojektet.

Förra veckan fick den lyckliga vinnaren hämta sin vinstcykel och de fina tillbehören på kommunhuset.

Vinstcykeln.

Vinstcykeln.

Vinstcykeln.

Vinstcykeln.

Att vi kunde tävla ut en sådan fin cykel är tack vare cykelreparatören Mats Nilsson och hans kollegor på Återbruket.

Cyklarna som kommer till Återbruket är i varierande skick, men vi kan göra mer än vad man kanske kan tro, säger Mats Nilsson.

Vi kontrollerar allt. Om det behövs så kan vi fixa med alltifrån lager och bromsar till målning och slipning. Här finns dessutom mänger med reservdelar!

Cykelreparatören Mats Nilsson.

Cykelreparatören Mats Nilsson jobbar med cykel.

Reservdelar till cykel.

Begagnade cyklar på Återbruket.

Men… Nu när dialogen är avslutad så kanske ni undrar vad som händer med cykelplanen härnäst?

I nästa steg kommer vi att bearbeta synpunkterna och utifrån dessa skapa ett förslag som ska presenteras för politiken! Fortsättning följer på vastervik.se/cykelplan.

Sidan senast granskad den 21 oktober 2024