Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Medborgardialog om parkeringsstrategin

2024-09-20

I takt med att centrum växer och utvecklas ökar trycket på parkeringar. Kommunen har tagit fram ett förslag på långsiktig parkeringsstrategi som ska kunna ge vägledning framåt. Strategin presenteras nu på en utställning i Stadsbiblioteket där medborgare uppmanas lämna sina synpunkter.

Det är viktigt att medborgarna blir delaktiga och får möjlighet att tycka till på ett tidigt stadium, säger Johan Jensen som är kommunikationsstrateg. Det här med parkeringar är något som ofta engagerar och det påverkar folks vardag.

Vi hoppas att de som är engagerade i frågan lämnar sina synpunkter och förslag och att vi får till en bred diskussion, säger Johan Jensen. Man kan lämna sina synpunkter digitalt på webben eller lämna in en lapp i samband med utställningen på biblioteket.

Huvuddragen i parkeringsstrategin handlar om att ge mer plats för gångare och cyklister centralt och prioritera besöksparkeringar för kortare besök. De som verkligen behöver parkera nära ska kunna det medan de som kan, behöver kunna gå en bit. Det ska vara enkelt och tydligt var och hur man får parkera och pengarna från parkering ska kunna användas för att göra åtgärder som främjar att man inte behöver ta bilen in till stadskärnan. Det kan till exempel vara nya gång- och cykelvägar, bättre cykelparkering eller att göra kollektivtrafiken mer attraktiv.

Mer om detta och annat får du veta om du besöker utställningen på Stadsbiblioteket. Hela parkeringsstrategin finns också att läsa på webben. Se relaterade länkar.

Sidan senast granskad den 20 september 2024