Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Nya äldreboendet Åbylund redo för inflytt

2024-08-29

Entré till Åbylund.

Äntligen var det dags att för första gången öppna dörrarna till det nya äldreboendet Åbylund. Den 28 augusti fanns företrädare från den politiska organisationen, allmänheten och massmedia på plats för att delta under invigningen!

Färg- och materialval, förstklassig teknik och klimatsmarta lösningar från taknock till husgrund. Nya Åbylund är inte bara kommunens, utan ett av Sveriges mest moderna äldreboenden.

Första spadtaget gjordes i april 2022, och så här två och ett halvt år senare kan dörrarna alltså öppnas för första gången!

Som vi har längtat! Vi har pratat om den här flytten så himla länge och nu är det äntligen dags, säger Thina Berg som är enhetschef ihop med Charlotte Wiklund Karlsson.

Onsdagens invigning bjöd på svängig musik, högtidligt tal och bandklippning. Efteråt fick deltagarna även en unik möjlighet att äntra äldreboendet och utforska den nya storsatsningen.

Slutresultatet är bättre än vad jag hade väntat mig, när jag kliver in genom dörrarna känner jag ren harmoni, säger Thina Berg.

Dynamiska fönster, höj- och sänkbara toaletter samt dygnsrytmsbelysning är några av de investeringar som gjorts för att göra livet enklare för såväl de boende som personalen.

Utöver all teknik så har vi också ägnat mycket energi åt exempelvis grönskande, livfulla utomhusmiljöer, säger projektledaren David Högström.

Det första flyttlasset till Åbylund avgår tisdagen den 3 september när ett trettiotal personer anländer från Erneborg. Totalt ska 52 lägenheter bosättas av nya hyresgäster.

Åbylund är dessutom ny arbetsplats för 85 medarbetare samt administration och vikarier.

Att starta upp arbetet på Åbylund är en förmån som vi är jättestolta över. Jag, Charlotte och våra kollegor ser fram emot att göra det här till ett fantastiskt äldreboende, säger Thina Berg.

Ett särskilt tack…

I samband med invigningen riktas även ett särskilt stort tack till de entreprenörer som varit involverade i projektet.

Utan dem hade vi inte haft något boende klart idag, avslutar David Högström.

Inne på Åbylund.

Inne på Åbylund.

Inne på Åbylund.

På innegården på Åbylund.

Sidan senast granskad den 29 augusti 2024