Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Nya konstgräsplanen redo för första avspark

2024-09-17

Nya konstgräsplanen på Karstorps IP.

65 gånger 105 meter spelyta för ren fotbollsglädje. Den nya fullstora konstgräsplanen på Karstorps IP är klar, och spelarna börjar så smått göra sig redo för den invigningsmatch som står runt hörnet.

Arbetet med den nya konstgräsplanen har pågått sedan i våras. Målet har tiden varit att konstgräsplanen skulle stå klar till årets konstgrässäsong, vilket den gör – med råge.

Den typiska ”konstgrässäsongen” sträcker sig från oktober till april, när det inte går att spela på de vanliga gräsmattorna, säger Anders Östlund, kommunens idrotts- och fritidsstrateg.

Planen är byggd enligt Fotbollförbundets standard. Den är belyst, uppvärmd och utrustad med bevattningsdysor samt dagvattenhantering. På så sätt kommer den nya konstgräsplanen kunna användas till träning och matchspel året runt.

Utöver själva planen har vi även investerat i nya målburar, två nya spelarbås och ett nytt matchur, säger Anders Östlund.

Den nya konstgräsplanen är i första hand tillägnad våra lokala fotbollsklubbar, medan det spontana fotbollsspelandet hänvisas till konstgräsplanen på Bökensved.

Speltiderna fördelas i samverkan med klubbarna. Det finns ett system för hur tiderna ska fördelas för att det ska bli så rättvist som möjligt.

Är du som läser det här intresserad av att boka en fotbollsplan i Västerviks kommun? Oavsett var, när eller vem du är så kontaktar du lokalbokningen på 010-355 55 22 för mer information!

Invigningsmatch

Invigningen av den nya konstgräsplanen på Karstorps IP kommer äga rum måndagen den 23 september i samband med en ordinarie seriematch mellan Västerviks Damfotboll och BoIF, Blackstad/Odensvi, i division 4 med matchstart klockan 19.00.

Den mobila läktaren kommer att monteras upp i samband med matchen och det vore förstås trevligt om berörda föreningar med supporters kan närvara som publik, säger Anders Östlund.

Strax före avspark finns kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson på plats för att klippa band och invigningstala. I pausen efter första halvlek kommer det även bjudas på gott tilltugg av Mobila fritidsgården.

Varmt välkomna!

Sidan senast granskad den 17 september 2024