Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Praktikservice välkomnar dig till höstens workshop i handledning!

2024-09-18

Vi på Praktikservice vill rusta dig som är eller vill bli handledare på någon av våra kommunala arbetsplatser. Därför erbjuder vi varje år en halvdags workshop i handledning, och nu är det dags att anmäla sig till höstens tillfälle: torsdagen den 17/10. Observera att vi bara kör ett tillfälle i höst!

Vem är workshopen för? 

Workshopen riktar sig till dig som handleder olika sorters praktikanter - både unga och vuxna- till exempel:
•    Från Arbetsförmedlingen och deras samarbetspartners
•    Språkpraktikanter
•    Nyanlända
•    Feriepraktikanter
•    PRAO-elever

Även du som gått vår handledarkurs tidigare är välkommen för att få ny information, fräscha upp dina kunskaper och ta del av de uppdateringar som gjorts. Vi har bl. a lagt in ett avsnitt som handlar om att handleda nyanlända och utlandsfödda.

OBS! Du som tar emot högskolestudenter på VFU ska inte gå denna kurs. Du erbjuds istället att gå en 7,5p handledarutbildning via Campus Västervik.

För handledning av elever från Gymnasiets/Komvux Vård- och Omsorgsutbildningar erbjuds en handledarkurs via VO-college.

Vad innehåller dagen?

Workshopen handlar om vad praktik och handledning innebär. Vi pratar om handledarrollen, nyttan med praktik och ger tips om hur ni på arbetsplatsen kan planera och förbereda inför en praktik så att alla inblandade får ut så mycket som möjligt av praktiktiden.Vi går igenom olika praktikformer och vilka regler som gäller. Kulturskillnader, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och vikten av en bra kommunikation är några andra delar av innehållet.

Vi hoppas att du efter den här dagen både ska känna dig säkrare i din roll som handledare och tycka att det är roligt att ta emot en praktikant.

Tänk på att alla arbetsplatser som tar emot en praktikant behöver ha utbildade handledare enligt önskemål från fack och arbetsgivare.

När, var och hur?

När: Torsdagen den 17 oktober klockan 08.00-12.30
Var: ”Rådhussalen” en trappa upp i Rådhuset, Stora Torget 4 i Västervik.
Anmälan: Anmäl dig senast den 15 oktober via mejl till praktikservice@vastervik.se

Handledarkursen är kostnadsfri och anordnas av Praktikservice.
Vi bjuder på fika! Meddela eventuella allergier eller specialkost i anmälan. 

Vill du veta mer eller har frågor?

Ring oss på Praktikservice på telefon 010-355 41 88. Välkommen!

Sidan senast granskad den 18 september 2024