Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Restaurang Nätet – en plats för alla

2024-07-17

Familjen Backne leker i lekhörnan.

Anhörig till någon på Korallen, föräldraledig till småttingar med spring i benen eller bara sällskapssjuk? Ett besök på restaurang Nätet passar bra oavsett anledning!

Det är en solig sommarlovsdag när Hanna Backne tar med sina två döttrar Alva, 4 år, och Wilma, 2 år, till Nätet. Tillsammans ska de leka, spela och fika.

Vi bor i närområdet, så vi kunde cykla hit på bara några minuter, säger Hanna.

Restaurangbesökaren Hanna Backne kramar om sina två barn Alva och Wilma.

Direkt till höger innanför entrédörren finns en lekhörna, till tjejernas stora glädje. Här kan barnen leka med kulbanor, tågrälser, Duplo och färgpennor.

På en vanlig restaurang är det lätt att känna sig i vägen med små barn, men här uppskattas barnens närvaro på ett helt annat sätt, säger Hanna.

Familjen Backne leker i lekhörnan.

Barnen Alva och Wilma målar på tavla.

Och uppskattningen är ömsesidig; för oavsett om du besöker restaurangen som anhörig till någon på det angränsande äldreboendet Korallen, eller kommer som helt utomstående bidrar du till ett värdefullt sorts möte.

Det glittrar i ögonen på de äldre när barnen kommer på besök, säger enhetschefen Annika Olovsson.

Här finns, förutom en lekhörna, även ett bibliotek och en sällskapsyta utrustad med TV… Eller med andra ord; flera naturliga mötesplatser.

Biblioteket på restaurang Nätet.

TV-ytan på restaurang Nätet.

Matsalsdelen med scen på restaurang Nätet.

Och när hungern gör sig påmind står restaurangpersonalen redo.

Vi håller öppet för allmänheten sju dagar i veckan, och serverar alltifrån traditionell husmanskost till mat från alla världens kök, säger samordnaren Henrik Essenholm.

Restaurang Nätet är en av två kommunala restauranger som är öppna för allmänheten. Vardagar kan även vem som helst besöka restaurangen på Rosavilla.

Vill du besöka restaurang Nätet? Klicka här för att hitta öppettider, matsedel och övrig information!

Samordnaren Henrik Essenholm står med armarna i kors och ler mot kameran.

Alva äter glass.

Wilma äter glass.

Sidan senast granskad den 17 juli 2024