Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Yasmine Dernelid rekryteras till tjänsten som samhällsbyggnadschef på Västerviks kommun

2024-10-25

Västerviks kommun har arbetat sedan i somras med en rekrytering av ny samhällsbyggnadschef och nu är processen i mål. Ny chef för samhällsbyggnadsenheten på kommunen blir Yasmine Dernelid, som just nu arbetar som chef för strategisk utveckling på Åtvidabergs kommun.

Yasmine Dernelid är 39 år gammal och bosatt i Åtvidaberg, men kommer ursprungligen från Östersund. Yasmine har under de senaste åren arbetat på Åtvidabergs kommun bland annat som hållbarhetsstrateg och tillförordnad miljöchef före jobbet som chef för kommunens strategiska utveckling.

Vi har haft en väldigt bra rekryteringsprocess med riktigt bra kandidater. Efter moget övervägande landade vårt val på Yasmine. Hon står för ett omvittnat bra ledarskap och kommer att bidra med ett utpräglat strategiskt angreppssätt till de mångfacetterade samhällsbyggnadsfrågorna, säger Ulf Kullin, förvaltningschef på kommunstyrelsens förvaltning i Västervik.

Yasmine har även med sig god erfarenhet från att hålla samman kommunövergripande utveckling, tillägger kommundirektör Anders Björlin som också deltagit i rekryteringsgruppen.

I tjänsten som samhällsbyggnadschef på Västerviks kommun ingår arbetsledning för 34 medarbetare med ansvar för frågor inom bland annat fysisk planering, projektering, mark och exploatering, kartor och mätverkssamhet, landsbygds- och skärgårdsutveckling, hållbar utveckling, energi- och klimatrådgivning, naturum, gator och parker, trafik- och infrastrukturfrågor samt idrotts- och föreningsfrågor.

Jag känner mig förväntansfull och nyfiken på att få lära känna Västerviks kommun, både som organisation och geografisk plats, säger Yasmine själv om nya jobbet. Hon fortsätter:
Jag ser även fram emot att tillsammans med kunniga medarbetare, kollegor och olika samhällsaktörer i kommunen få bidra till samhällsutvecklingen i Västervik, som är en kommun med helt unika miljöer och förutsättningar.

Yasmine Dernelid börjar sin nya tjänst på Västerviks kommun 1 februari 2025.

Sidan senast granskad den 25 oktober 2024