Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Bra att veta om snöröjning för fastighetsägare

Gnistrande vit snö bäddar in trädgården i en vacker och skyddande skrud, men tyvärr faller snön även där vi inte vill ha den, till exempel på garageuppfarten.

Samiskan har hundratals ord för snö, och lever man i en värld där snöns olika egenskaper i allra högsta grad påverkar ens vardagsliv, är det förstås inte så underligt. För visst är det skillnad på snö och snö. Lätt, fluffig snö som nyss fallit en kall dag går ofta att bara borsta bort med en piassavakvast. Vårens tunga blötsnö kan däremot kännas övermäktigt tung att få upp på skyffeln.

 

Illustration som visar snöröjningstips.

Bra tips som underlättar för dig och andra

  • Skotta bort snö och istappar från taket för att förhindra olyckor.
  • Kapa de nedersta grenarna på träd som har grenar som hänger ut över gatan.
  • Snön vid din infart är ditt ansvar, även om snövallen orsakats av plogbilen.
  • Skotta och halkbekämpa så brevbärare och sophämtare kommer fram säkert.

Skador vid snöröjning

Skador kan tyvärr inträffa på bland annat staket, brevlådor, häckar med mera. Om en olycka inträffar ska fastighetsägaren snarast meddela kundtjänst samhällsbyggnad sbe.kundtjanst@vastervik.se eller 010-355 49 50

Vi kommer ut, besiktigar skadan och tillsammans utreder vi vad som orsakat skadan och vems ansvar det kan vara.

Om du markerar häckar och staket med markeringskäppar så är det till hjälp för oss. Vi ersätter inte skador på felplacerade brevlådor och sopkärl.

Sidan senast granskad den 9 november 2022