Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Äntligen öppnar hela simhallen – med ny rutschkana och roliga aktiviteter!

2024-10-25

Nu är renoveringen av simhallen klar och alla bassänger är öppna igen! Kom och prova vår nya, supersnabba vattenrutschkana som är hela 55 meter lång med häftiga ljuseffekter och tidtagning – här kan du se om du kan slå dagens snabbaste åk.

Den nya rutschkanan och den renoverade undervisningsbassängen öppnar nu på lördag, den 26 oktober. Under hela höstlovet finns dessutom den stora hinderbanan på plats, och på onsdag kväll bjuder vi in mellanstadieeleverna på ett spännande Halloween-disco i samarbete med Mejeriet.

Läs mer om halloweendiscot på simhallens sida

Vattenrutschbanan.

Simhallschefen Heléne Lambertsson ser fram emot öppningen:

Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en hel anläggning med något för alla åldrar igen. Vi hoppas att många barn och ungdomar kommer och badar hos oss nu på höstlovet, och att alla blir nöjda med resultatet av renoveringen!

Heléne bredvid Åke.

Har du vad som krävs för att slå de nuvarande toppåken i vattenrutschkanan?

För närvarande leder badmästaren Rolle på 8.40 sekunder, följt av badmästarkollegan Rikard på 8.92 sekunder. Åke, 84 år, som varit en trogen gäst i simhallen sedan 1975, provåkte premiärturen och gjorde ett imponerande resultat på 9.59 sekunder. Hans betyg?

Vilket åk! Det gick väldigt fort! säger han glatt.

Åke nöjd efter ett åk i vattenrutschbanan.

Rolle och Rikards bästa tips för att slå deras tider är att åka med så liten kontaktyta som möjligt mot banan.

Åk som en ostbåge! Sätt i skuldror och hälar, och lyft resten av kroppen, tipsar Rikard – och kom ihåg att följa reglerna!

Badmästare Rolle pekar på sin tid på tidtagningstavlan.

Vi ser fram emot en spännande öppningshelg med massor av fart, glädje och härligt höstlovshäng. Varmt välkommen till simhallen!

Sidan senast granskad den 25 oktober 2024