Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Fortsatt utredning fördjupar arbetet med fyra möjliga ersättningsskolor om Västerviks kommun beslutar att sälja Ellen Keyskolan

2024-10-03

För att kunna stå förberedda om Västerviks kommun säljer den ena av kommunens två högstadieskolor i Västerviks tätort så har nu en styrgrupp beslutat vilka alternativ av ersättningslokaler som ska utredas vidare. Beslutet är fortsatt utredning om ombyggnad av de nuvarande F-6-skolorna Breviksskolan, Marieborgsskolan och Skogshagaskolan, eller utbyggnad av den återstående högstadieskolan Ludvigsborgsskolan.

Den styrgrupp som – för barn- och utbildningsnämndens och kommunstyrelsens räkning – har sett över behovet av ersättningslokaler om Västerviks kommun säljer Ellen Keyskolan till Region Kalmar län har bestämt sig för att fortsatt utredningsarbete kommer att fokuseras på fyra olika alternativ, med ytterligare några variationer på tre av alternativen.

Alternativen som nu kommer att utredas vidare är Breviksskolan, Marieborgsskolan, Skogshagaskolan och utbyggnad av Ludvigsborgsskolan, säger Västerviks kommuns barn- och utbildningschef.

När det gäller de tre förstnämnda finns båda alternativen F-9 och 7-9 kvar för konsultföretaget Sweco att utreda, när det gäller Ludvigsborgsskolan handlar det om en utbyggnad av nuvarande högstadieskola.

När utredningen är färdig kommer ett huvudalternativ att presenteras som föreslagen lösning. Det finns ingen ny information om eventuell försäljning av Ellen Keyskolan till Region Kalmar län för möjligheten för Västerviks Sjukhus att växa ytterligare, men man räknar med att ha ett beslut om vilken alternativ plats för Västerviks tätorts högstadieelever som förordas under hösten 2024.

Förklaring begrepp:

  • F-6: Skola med klasser från förskoleklass till årskurs 6.
  • F-9: Skola med klasser från förskoleklass till årskurs 9.
  • 7-9: Skola med klasser från årskurs 7 till årskurs 9.
Sidan senast granskad den 3 oktober 2024